Algemene fysiotherapie

We kijken naar uw klacht en komen samen met u bij de oorzaken hiervan.

Wat is algemene fysiotherapie?
De algemene fysiotherapeut is deskundig op het gebied van bewegen. Hij of zij helpt mensen die in het dagelijks leven niet goed kunnen functioneren. Een algemeen fysiotherapeut richt zich niet alleen op het genezen van aandoeningen en ziekten. Maar ook op het verminderen van de bewegingsbeperkingen die het gevolg zijn van een aandoening of ziekte. Over het algemeen kun je zeggen dat een algemeen fysiotherapeut de kwaliteit van bewegen én leven probeert te verbeteren. Ook proberen ze het arbeidsverzuim terug te dringen.

Met welke klachten kunt u terecht bij een fysiotherapeut?
Klachten waarmee je bij een algemeen fysiotherapeut terecht kunt zijn zeer uiteenlopend. Bijvoorbeeld pijn, krachtsvermindering, ademhalingsproblemen, zwellingen en beperkingen in de beweging. De aandoeningen kunnen zijn ontstaan door sporten of (zware) werkzaamheden. Maar ook door aandoeningen en ziekten zoals artrose en reuma.

De werkwijze van de therapeut
De therapeut behandelt patiënten die in het dagelijkse leven belemmerd worden bij het bewegen. De fysiotherapeut behandelt individuele of groepen patiënten. Naast de behandeling, die onder meer kan bestaan uit oefentherapie en massagetherapie zet de fysiotherapeut zijn deskundigheid ook preventief in, bijvoorbeeld bij het adviseren of begeleiden van patiënten.
De fysiotherapeut baseert zijn werk zoveel mogelijk op wetenschappelijke inzichten en vertaalt die kennis in zijn praktijk.

De behandeling
Een algemeen fysiotherapeut kijkt samen met jou naar je wensen, lichamelijke situatie en mogelijkheden. Daarna wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. Met verschillende oefeningen, behandelingen en adviezen wordt geprobeerd om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. De algemeen fysiotherapeut werkt, naast mensen helpen meer bewegingsvrijheid te krijgen, ook steeds meer aan preventieve gezondheidszorg. Om zo te voorkomen dat mensen (op latere leeftijd) belemmerd worden in het dagelijkse bewegen. De fysiotherapeut kan je individueel of in groepen helpen.

Afspraak maken?

We hebben geen wachtlijsten, u heeft geen verwijzing nodig.

Vul uw gegevens in, wij nemen contact met u op.

Rutgers fysiotherapie
Coppelstockstraat 25
1056 XK Amsterdam

Telefoon: 020 683 81 65
E-mail: info@rutgerstherapie.nl

Routebeschrijving

Rutgers fysiotherapie
Augustinuspark 4
1185 CN Amstelveen

Telefoon: 020 683 81 65
E-mail: info@rutgerstherapie.nl

Routebeschrijving

© Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik van deze site a.u.b. het privacy reglement.

Ehio Media content marketing